CUMPERI O MAȘINĂ?
VERIFICĂ NUMĂRUL VIN! Află mai multe despre istoricul autovehiculului

Verificarea numărului VIN - autovehicul avariat
UNDE POT GĂSI NUMĂRUL VIN
CE ESTE NUMĂRUL VIN?

Abrevierea vine din limba engleză Vehicle Identification Number. Numărul VIN este o combinație de caractere unică atribuită autovehicului de către producător. Acest număr este format din 17 caractere (litere și cifre) și permite identificarea fiecărui autovehicul. Deci, dacă ești interesat de istoricul autovehiculului pe care dorești să-l cumperi, verifică numărul VIN.

UNDE POT GĂSI NUMĂRUL VIN?

Numărul VIN este tipărit pe certificatul de înmatriculare al mașinii la litera E. Fizic, numărul VIN poate fi găsit pe o plăcuță de indentificare aflată de obicei pe unul dintre pragurile ușilor din față sau pe un element nedemontabil din interiorul mașinii. De asemenea, numărul de șasiu (numărul Vin) mai poate fi imprimat pe peretele compartimentului motorului, la camera de admisie a aerului sau sub parbri.

Ce putem afla decodificând numărul VIN?

Numărul VIN ascunde informații despre țara de origine a mașinii, anul de fabricație, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. Producătorul poate codifica, aici, destinația pieței de desfacere a autovehiculului. De asemenea, numărul VIN îți permite să afli istoricul detaliat al autovehiculului - informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și/sau eventuala inundație a mașinii. În baza numărului VIN, poți afla dacă autovehiculul este furat sau nu.

Cumperi o mașină la mâna a doua?
Verifică istoricul acesteia!

Mașina după un accident poate provoca un alt accident. Cumpărarea unei mașini furate ne va expune la probleme serioase cu poliția. Autovehiculul cu kilometrii schimbați va rezista mai puțin decât am anticipat. Nu merită riscul - cunoaște istoricul mașinii şi nu te lăsa păcălit.

DE CE SE MERITĂ VERIFICAT ISTORICUL MAȘINII?

Chiar și atunci când prezinți un contract de vânzare-cumpărare va fi foarte difícil să recuperezi de la poliție o mașină ce ulterior s-a descoperit a fi furată. O mașină cu kilometrajul modificat o să reziste mai puțin decât te-ai așteptat. În urma unui accident, autovehiculul poate avea schimbări invizibile la anumite componente și la geometria șasiului, fapt ce poate fi periculos pentru șofer și pasagerii. O mașina ce a fost în leasing, utilizată ca taxi sau pentru servicii de curierat rapid este mai uzată și începe să se strice mai repede.

BENEFICII DATE DE
VERIFICAREA NUMĂRULUI VIN

Vei afla câți proprietari a avut mașina și care au fost aceștia, ceea ce îți va permite să eviți achiziționarea unui automobil ce a circulat ca taxi, a fost utilizat pentru servicii de curierat rapid sau care a fost în leasing. Vei afla kilometri și vei evita mașinile cu kilometrajul modificat. Veți obține informații cu privire la inspecțiile tehnice și la reparații, astfel încât vei evita mașinile ce au fost implicate în accidente și/sau sunt într-o stare proastă.

BENEFICII CARE DAU VERIFICAREA NUMĂRULUI VIN
CE PUTEM AFLA DIN ISTORICUL AUTOVEHICULULUI?
ISTORICUL AUTOVEHICULULUI
ISTORICUL AUTOVEHICULULUI

Istoricul autovehiculului vă permite să evitați achiziționarea unui automobil furat, ce a fost implicat în accidente sau ce a fost inundat. Veți afla câți proprietari a avut autovehiculul, cine au fost aceștia și când au fost făcute inspecțiile tehnice.

ACȚIUNI DE SERVICE
Istoric de service

Verifică numărul VIN, comandă un raport detaliat și află istoricul reparațiilor. Raportul oferă informații cu privire la inspecții tehnice, reparații, kilometraj (din 2014). Datorită acestuia eviți autovehiculele ce au fost implicate în accidente, au avut motorul înlocuit sau kilometrajul dat înapoi.

DATE TEHNICE
DATE TEHNICE

Verifică numărul VIN și află datele tehnice ale autovehiculului. Raportul include marca, modelul, anul de fabricație, tipul și capacitatea motorului, tipul șasiului, numărul de uși, numărul de locuri, coduri de dotări, culoarea originală a caroseriei și tapițerie.

FOTOGRAFII AUTOVEHICUL
FOTOGRAFIIle AUTOVEHICULUI

În raportul numărului VIN vei primi fotografiile autovehiculului pe care dorești să-l cumperi. Acest lucru îți va permite să evaluezi dacă acesta îndeplinește cu adevărat așteptările tale. Vei afla de câte ori au fost puse la dispoziție fotografiile (de ex. la anunțurile de vânzare).

ISTORICUL AUTOVEHICULULUI
ISTORICUL AUTOVEHICULULUI

Istoricul autovehiculului îți poate spune multe. Nu risca achiziționarea unui automobil care este după un accident, cu kilometrajul dat înapoi, într-o stare proastă. Află câți proprietari a avut mașina, dacă nu a fost utilizată de o companie de curierat sau de un reprezentant de vânzări care a traversat întreaga țară.

ISTORIC AUTOVEHICUL DIN SUA
ISTORIC AUTOVEHICUL DIN SUA

Verifică numărul VIN și află istoricul detaliat al mașinii ce provine din SUA, istoric înregistrat înainte ca mașina să ajungă la containerul destinat pentru Europa. În raportul numărului VIN vei primi informații cu privire la reparații și kilometraj, date ce au fost înregistrate în timpul inspecțiilor tehnice. Vei afla dacă mașina nu a fost implicată în accidente, dacă nu este ipotecată și câți proprietari a avut.

ISTORIC AUTOVEHICUL DIN OLANDA
ISTORIC AUTOVEHICUL DIN OLANDA

Raportul VIN va furniza date tehnice detaliate despre mașini ce provin din Olanda. Istoricul autovehiculului îți va permite să afli câți proprietari a avut și dacă au fost persoane fizice sau juridice. Vei afla dacă mașina a fost înregistrată ca taxi. Vei fi sigur, că nu este listatată în baza de date olandeză pentru autovehicule furate.